Готви се заповед за забраняване на вноса на отпадъци от Турция

...
Готви се заповед за забраняване на вноса на отпадъци от Турция
Коментари Харесай

Готвят забрана за вноса на отпадъци от страни извън ЕС

Готви се   заповед за запрещение на вноса на боклуци от Турция и от страни, които не са членки на Европейски Съюз. Това заяви пред БНР служебният министър на околната среда и водите Асен Личев. 

Подготвя се и заповед за запрещение на преноса на боклуци през България, като се изключи този сред Румъния и Гърция, както и за възбрана на превозването на боклуци през териториалното ни море, добави той и акцентира: " Аз съм подготвен за кръгова офанзива ".  Според него въпросът с вноса на другите типове боклуци ще бъде решен в границите на служебния кабинет.

Министър Личев е упълномощил още   " по най-бърз метод да се издадат заповеди за предпазени територии . Така ще се установяват нарушавания на екологичното законодателство при издаването на мафиотските разрешителни за строителство ".

Служебният екоминистър разяснява и какво е заварил, поемайки поста.  " Заварих банкрутирало министерство и дълговременно несъблюдение на главните отговорности. Отвън като жител ми миришеше на корупция и влязох вътре, с цел да диря доказателства. Извиках началника на инспектората и ѝ желаех оценка на корупционния риск на обособените звена. Тя ми сподели, че го има като служебно обвързване, само че я няма методиката за тази оценка... Разбрах, че тематиката за битка с корупцията даже по междинните етажи на министерството не е стояла като сериозна. Напротив, там не е трябвало да има такава битка ", съобщи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР